افول و سقوط شاهنشاهی ساسانیDecline and Fall of the Sasanian Empire

شناسه محصول: 9786220602507 دسته:
  • اتحادیه ساسانی پارتی و فتح ایران به دست عرب ها
تمامی محصولات خریداری شده دارای پشتیبانی مادام العمر بصورت تیکتینگ هستند.
250,000 تومان

ناموجود

راهنمای انواع قطع، جلد و کاغذمقایسه

نقد و بررسی اجمالیDecline and Fall of the Sasanian Empire
کتاب «افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی » یک کتاب منحصر بفرد در نقد و تحلیل تاریخ ایران است.این کتاب نوشته دکتر پروانه پورشریعتی استاد تاریخ دانشگاه تکنولوژی نیویورک است.تا پیش از این کتاب نظریه ای غالب در مورد حکومت متمرکز ساسانی وجود داشت که قسمت اعظم نظریه بر اساس کتاب ایران در زمان ساسانیان، اثر کریستنسن شکل گرفته بود.اما کتاب حاضر نظریه حکومت شاهنشاهی متمرکز را رد میکند و اعتقاد دارد حکومت ساسانی بیشتر شبیه کنفدراسیونی متشکل از خانواده های ساسانی و خانواده های اشکانی بوده است.
همچنین کتاب «افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی » به موردی بسیار جالب یعنی ارتباط میان مسلمانان مهاجم با قسمت هایی از حکومت ساسانی.همچنین نویسنده کتاب معتقد است که اوج اتحاد میان دو خاندان اشکانی و ساسانی در بحبوبحه جنگ سی ساله با رومیان وجود داشته است.همچنین نویسنده از مهمترین علل شکست ساسانیان به تزلزل میان این دو خاندان اشاره میکند.
در این اثنا دکتر پور شریعتی معتقد است در زمان حمله اعراب، حکومت ساسانی به دو بخش شمالی و پارس ها تقسیم شده بود و همینطور در راستای بی ثباتی حکومت ارتش ایران نیز به سه فرقه مختلف تقسیم شده بود.تحقیقات نویسنده نشان میدهد در زمان حمله اعراب گروهی از خاندان اشکانی(مانند خانواده بندویه و خانواده بسطام) با اعراب در ارتباط بوده اند و اعراب در این بین تنها مدعی عبور از ایران برای رسیدن به منطقه ماوراءنهر بوده اند و با خلف وعده به ایران حمله میکنند.همچنین نویسنده با ارزیابی تاریخی شاهنامه نشان میدهد که موفقیت اعراب در حمله نتیجه همکاری یکی از خانواده های بزرگ اشکانی با اعراب بوده است.در همین مورد دکتر پور شریعتی معتقد است علاوه بر نگاه ادیبانه به شاهنامه میتوان به قسمت تاریخی آن استناد کرد و یا حداقل از آن استفاده کرد به خصوص در قسمت ناحیه شناسی ایران کهن.
دکتر پورشریعتی در تالیف این کتاب از متن های ارمنی و سریانی نیز استفاده کرده است و بر همین اساس اعلام میکند روایاتی که تاریخ نگاری اسلامی معرفی میکند حتی در گاهشماری نیز فاقد دقت علمی است.همچنین در همین راستا نظریه آرتور کریستینسن که معتقد بود سلسله اشکانی بعد از 500 سال با روی کار آمدن سلسله ساسانی از بین میرود صحیح نیست و عمر خاندان اشکانی تداومی هزارساله داشته است.
فرد دانر استاد خاور نزدیک دانشگاه لندن درباره کتاب افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی گفته است، این کتاب پژوهشی ممتاز و ماندگار است. انتشار این اثر منظری پیش رو می گذارد که بی درنگ اندیشه را به پیرامون بسیاری از موضوعاتی که کتاب بدان پرداخته است پرواز می دهد.
قسمتی از کتاب افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی:
 باید به یاد داشته باشیم که «گروه بزرگتر مالکیت جمعی چراگاه ها، آسیاها، سازه های آبیاری، ساختمانهای زراعی مشترک و غیره را نیز حفظ می کرد». عبادات جمعی نیز کاملا تحت نظارت گروه پدر تباری انجام می شد که فرد به آن تعلق داشت. آیین گذر از جوانی به بلوغ را با برگزاری مراسمی رسمی در حضور خویشان پدری جشن می گرفتند.
نمایش ادامه مطلب
برچسب:
مشخصات کلیDecline and Fall of the Sasanian Empire
مشخصات فیزیکی
جلد

کاغذ

قطع

سایر مشخصات
وزن 1110 گرم
ابعاد 24.5 × 18 × 4 سانتیمتر
موضوع

تاریخ ساسانیان, روابط خارجی ایران پیش از اسلام, روابط خارجی ایران و روم, تاریخ اشکانیان

نویسنده

مترجم

انتشارات

تعداد صفحات

642 صفحه

نوبت چاپ

چاپ چهارم

وزن 1110 گرم
ابعاد 24.5 × 18 × 4 سانتیمتر
نظرات کاربرانDecline and Fall of the Sasanian Empire

می‌توانید تجربه خود از این محصول را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید. شما می توانید بررسی محصول ، نقاط قوت و ضعف را در دیدگاه خود به اشتراک بگذارید. نظرات خود را براساس تجربه‌ی مطالعه و استفاده‌ی عملی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید. فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید. بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “افول و سقوط شاهنشاهی ساسانی”

نقد و بررسی‌ها0

  • جدیدترین
  • مفیدترین
  • دیدگاه خریداران

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

پرسش و پاسخDecline and Fall of the Sasanian Empire

هیچ پرسشی یافت نشد

    برای ثبت پرسش، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید